HELG | Victoria Pihlgren

Victoria Pihlgren

Annons

HELG

Äntligen är helgen här, och jag ångrar mig så så så mycket att jag ens hade mage till att klaga på värmen som var i Maj. För nu sitter vi här med regn moln och blåst IGEN! Den lilla brännan man samlade på sig försvinner bit för bit och ja jeansen är framme igen.

Igår var det nära separation mellan mig och Richard för han anmälde sig frivilligt till att vara min mattelärare. Och är det något som kan testa mitt humör och tålamod så är det matematik. Oftast har boken fel och jag räknar på mitt egna sätt…. Jag har så svårt att ta in alla formler utan att veta VARFÖR det blir så. Och genom hela min skolgång så har alla lärare sagt “Jo men det bara är så” Vilket har skapat ett mindre kaos i min hjärna. Men jag ska gå helhjärtat in i detta och ska ha klart det i början på Augusti.

Jag har aldrig vetat vad jag vill arbeta med när jag blir stor. Jag brukar skämta om att ena dagen vill jag vara astronaut nästa delfinskötare och dagen efter den så är det lottomiljonär. Det sistnämnda är fortfarande i luften! Men när jag låg inne på förlossningen och efter ha gått till en fantastisk barnmorska under graviditeten så slog det mig. Jag ska bli barnmorska, och ska göra allt för att nå det.

Det känns så rätt, jag intresserar mig i ämnet och tycker det är ett varierat arbete som får äran att hantera den största händelsen man som kvinna kan vara med om. Jag längtar tills jag står där med kunskapen om hur man förlöser, hjälper gravida genom 9månader eller bara får vara en trygghet i något som folk finner skrämmande. För jag ska hamna där, hur lång vägen dit är så ska jag ta mig dit. Det är en sak som aldrig varit så säker på.

För att bli barnmorska ska man gå 3år som sjuksköterska på universitet, sedan ett år som består av aktivt arbete inom sjukvården och därefter får man söka in till barnmorskeutbildningen som sträcker över 1,5år. Mitt mål är att vara legitimerad barnmorska innan jag når 34år, vilket jag borde göra då det är 9års marginal att röra sig på. Heja på mig!  I need it:)

Kvällen kommer bestå av grillkväll ute på Hammarö med några vänner. Och innan det ska jag försöka ta mig iväg för att inhandla ett go matta till Gretas rum. Nu när hon börjat krypa (krypt, krupit???) så uppskattar hon att få leka på golvet. Så en matta skulle inte sitta dumt till.

På tal om krypningen, har aldrig varit med om en unge som slår sig eller krockar med så mycket saker. Jag tror att man får vänja sig med att de kommer slå sig under tiden de övningskör för kryp/gång. Men alltså, en teddybjörn kan hon liksom lyckas snärta sig med och bli kanon ledsen.

Nu blev det ett långt inlägg och ni har säkert slutat läsa redan men önskar Er en trevlig helg så hörs vi imorgon.

-ADIOS

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats